The Island

Endemol / Net5
Foto’s: Elvin Boer

In het vernieuwende Net5-programma The Island gaan 15 deelnemers de ultieme survivaluitdaging aan. Geen spellen, geen afvallers, geen eliminaties. Enkel de kwestie van leven of dood; overleven in zijn puurste vorm. De deelnemers worden gedropt op een verlaten eiland en moeten op zoek naar voedsel, water en een onderkomen met niks anders dan de kleding die ze dragen. Ze zijn compleet op zichzelf aangewezen, sterker nog, er is zelfs geen crew of cameraploeg aanwezig. Ze filmen alles zelf!

De deelnemers van The Island worden compleet geïsoleerd op een tropisch eiland waar ze een maand lang moeten zien te overleven met enkel en alleen wat de natuur hen te bieden heeft. Kan de moderne mens van nu zich nog wel redden op eigen kracht en kennis? De fysieke, mentale en emotionele grenzen worden hierbij gigantisch op de proef gesteld.

Voor producent Endemol monteerde REMON op locatie in Panama dagelijks het binnengekomen materiaal tot hapklare brokken. Bij terugkomst in Nederland was hij verantwoordelijk voor 2 van de 8 eindmontages.

Presentatie: Arie Boomsma

Productiebedrijf: Endemol
Gedelegeerd producent: Angelique Penris
Uitvoerend Producent: Femke Ochse Freiwald

Productie: Tim Alp, Vanessa Barzola, Anika Durant, Danny Ludman

Eindredactie: Riena Collewijn, Floor Vioen
Verslaggeving: Dave de Bie, Marc Veraart
Beeldbandredactie: Sandra de Haan, Jolien van Hoek, Daan Hoogervorst, Karlijn Kamphuis

Montage: Michael Dijkstra, Michiel de Jonge, Remon Rijper
Mediadesk: Martijn van Henten, Joey Roelofs, Guido Zoon
Faciliteiten: Marco Korzelius @ Team Facilities

The Island is een reality-programma zonder opsmuk. De makers van The Island hebben lef; zij hebben het aangedurfd om los te laten en het verhaal op het eiland te laten ontstaan. Zonder manipulatie en met minimale opnamemiddelen. Ook in de montage durft men het aan om scènes lang te laten staan. Een ultiem reality-programma.
Jury 'De tv-beelden 2017'