Project Rembrandt 3

Helder / NTR - NPO1

 

 

In het derde seizoen van het succesvolle tv-programma Project Rembrandt, vanaf 23 januari op NPO 1, volgen we de nieuwe strijd tussen een groep uiterst gedreven schildertalenten.

Annechien Steenhuizen begeleidt de talenten in voor- en tegenspoed als zij de penselen kruisen om de titel ‘beste amateur kunstschilder van Nederland’. Wie gaat er dit keer met deze felbegeerde titel naar huis? Ook dit seizoen worden de leerlingschilders gecoacht door docenten Iris Frederix en Tyas Leeuwerink. Onder hun bevlogen leiding krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst verder te ontwikkelen.

Nieuw dit seizoen is jurylid Raquel van Haver. Deze succesvolle Amsterdamse kunstenaar met Colombiaanse roots staat bekend om haar grote formaat werken en haar rauwe, narratieve en figuratieve schilderstijl. Door een solo-expositie in het Stedelijk Museum Amsterdam in 2018 en tentoonstellingen over de hele wereld is zij inmiddels een gevestigde naam in de hedendaagse kunst en het ideale jurylid voor een nieuwe lichting talenten. Samen met jurylid Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum, zal Raquel de werken van de amateur schilders beoordelen. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Iedere aflevering voeren de amateurschilders opdrachten uit in de geest van Rembrandt en andere grote meesters. Daarbij is het niet de bedoeling de grote meesters te kopiëren of imiteren, maar hun werk erdoor te laten inspireren en zo een eigen stijl te ontwikkelen. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige plekken in het land en ontmoetingen met bijzondere personen zoals Yvon Jaspers, Bert van Leeuwen, Sergio (de gastheer van First Dates) en Fred van Leer. Wie verrast de jury het meest en mag uiteindelijk zijn werk exposeren in het Rijksmuseum?

Producent: Rob de Haan, Gerdie Hulsbergen
Presentatie: Annechien Steenhuizen
Docenten: Iris Frederix, Tyas Leeuwerink
Jury: Raquel van Haver, Pieter Roelofs
Meercamera- & eindregie, samenstelling/eindmontage: Remon Rijper
Eindredactie: Renate Westerink
Uitvoerend producent: Colette Asma
Verslaggeving/voormontage/samenstelling: Marjolein Thijs, Marc Veraart
Redactie: Lisanne Grob
Productie: Bart Ruijgh, Marlous Westerveld
Runners: Luca van de Braak, Boris Dries, Jonno Dijk, Joelle Engel, Jannick de Groot, Steyn Raben
Redactie-stagiair/beeldbandredactie: Anne Schuuring
Productie-stagiair/beeldbandredactie: Manu van Veldhuizen
Visagie: Ursula Pel
Faciliteiten: NEP Netherlands, Lichtmacht
Eerste cameraman: Gideon Krijnen
Camera: Tom de Beer, Mathijs van Bochove, Jesper Blok, Julian Felix, Wouter Revier, Dave Rijpkema, Martin Struijf, Bjorn Tiebout, Mladen Vekic, Thymen Veerman, Emiel Zoutewelle
Eerste geluidsvrouw: Anniek de Wit
Geluid: Reinier Hameleers, Stijn Oostenbrink, Lion Timmerman, Dirk Visser, Kaj de Vries
Mediamanagement: Julian Felix, Renger Hartog, Chiel Hooijman, Gijs van der Meulen, Thymen Ooijevaar
Licht: Anthony de Bree, Evi François, Jesse Grootjen, Yuri van Houten, Jordi Kooy, Joost Luiten, Twan Prins, Timo Schabracq, Marc Raps
Vormgeving: Take Lijzenga, Tjako de Weerd @ Studio MiNSK
Kleurcorrectie: Max Vonk
Audionabewerking: Jacco Franssen @ Aborisound
Muziek: Karl Heortweard
Adviseur Rijksmuseum Teekenschool: Jaap Godrie
Persfoto’s: Lilian van Rooij

Voor NTR:

Eindredactie: Roy Straatman