Dream School

No Pictures Please / NTR - NPO3

In de NTR-serie Dream School neemt bokslegende Lucia Rijker een groep jongeren onder haar hoede. Ze opent drie weken haar eigen school en geeft 16 van de 25.000 jaarlijkse drop outs een herkansing. Zelf maakte Lucia haar school ook niet af, maar zij vocht zich naar de top. Ze werd nooit verslagen en 6 keer wereldkampioen. En nu vindt ze het tijd om haar passie door te geven.

Lucia regelde meer dan 20 uitzonderlijke docenten, zoals misdaadverslaggever Peter R. de Vries, cabaretière Karin Bloemen, rapper Lange Frans, strafpleiter Inez Weski, historicus Maarten van Rossem, schrijver Abdelkader Benali, chefkok Joris Bijdendijk, voetballer John Heitinga, minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, voormalig spindoctor Jack de Vries, topeconome prof. Barbara Baarsma, fotografe Patricia Steur, choreograaf Shaker, DJ Laidback Luke en kunstenaar Frank E Hollywood.

Het blijkt een enorme klus te zijn om deze groep te boeien en Dream School is niet alleen een proces voor de leerlingen, maar ook zeker voor de docenten. Het wordt, soms pijnlijk, zichtbaar door welk gedrag de jongeren zijn vastgelopen op hun reguliere scholen. En ook wat er aan dit gedrag ten grondslag ligt.

Dream School is een mooi, hoopgevend programma.

Frank Heinen

Recensent, De Volkskrant

Ik heb al dikwijls Bekende Nederlanders ingeschakeld zien worden als coach van moeilijk bereikbare leerlingen, schoolverlaters, werklozen, tienermoeders enzovoorts. Toch is Dream School net even anders en beter.

Hans Beerekamp

Recensent, NRC

Producent: Ewout Genemans
Eindredactie: Lisanne Faddegon
Verslaggeving: Lin van den Bremer, Floor Collin, Arie van der Hamsvoort, Esther Janmaat, Bas Vos
Camjo: Lin van den Bremer, Arie van der Hamsvoort, Esther Janmaat
Redactie: José van Heerdt, Teun van Kooten, Josephine Naber
Beeldbandredactie: Navneet Bal, Lucia Feenstra, Kelsy Pieneman
Productieleiding: Rob Priesman
Productie: Boris Blom, Didi Kramer, Bery Spoelman
Productie-assistentie: Navneet Bal, Lucia Feenstra, Kelsy Pieneman, Nikki Post
Eindmontage: Remon Rijper
Montage: Stef Brok, Paul Ekelmans, Dave Kooyman, Twan da Silva
Faciliteiten: Facility House
Vormgeving: Take Lijzenga @ Studio MiNSK

 

Voor NTR:

 

Eindredactie: Willemijn Francissen