Dream School 4

No Pictures Please / NTR - NPO3

Voor de vierde keer openen bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde de deuren van het oude klooster in de bossen bij Hilversum. Hier gaan 14 voortijdig schoolverlaters drie weken lang de confrontatie met zichzelf aan. Een grote stap, niet in de laatste plaats omdat het ritme waar ze mee starten haaks staat op hun huidige ritme.

Lucia en Eric zijn er op uit dat de jongeren hun oude pijnen kunnen loslaten, destructieve overlevingsmechanismes doorbreken en met nieuwe mogelijkheden naar huis gaan. Om dat doel te bereiken gaan ze geen gesprek uit de weg.

Ook de docenten van Dream School komen met die intentie lesgeven; waaronder journalist en presentator Hanneke Groenteman, officier van justitie Wouter Bos, snowboardster Bibian Mentel en vele anderen.

Het zijn allemaal mensen die hun passie over willen brengen en de jongeren perspectief willen bieden. Vaak lukt dat, al is het een hobbelige weg vol triggers van diepgeworteld verdriet, valkuilen van oud gedrag en ontregelende groepsdynamiek. Maar de overwinningen die de jongeren op zichzelf behalen en de stappen die zij, ook na Dream School, zetten richting een zelfgekozen toekomst maken alle moeite, frustratie en soms zelfs wanhoop van zowel de leerlingen zelf als Lucia, Eric en de docenten meer dan waard.

 

Producent: Ewout Genemans
Eindredactie: Lisanne Faddegon
Verslaggeving/Camjo: Merel Beernink, Lin van den Bremer, Esther Janmaat, Marc Veraart
Redactie:  Josephine Naber
Productieleiding: Nienke Kroon
Productie: Iris van Vemde
Eindmontage: Remon Rijper, Alexander Fijlstra
Montage: Stef Brok, Paul Ekelmans
Faciliteiten: NEP
Vormgeving: Take Lijzenga @ Studio MiNSK

 

Voor NTR:

 

Eindredactie: Roy Straatman