Behalve dat het superleuk blijft om voor Project Rembrandt opdrachten te verzinnen, bijpassende locaties te zoeken en de opnamedagen ook nog eens een feestje zijn, is de montage ook geen vervelende dagtaak. En dat komt mede door de speciaal voor het programma gecomponeerde muziek. Zelfs na drie seizoenen gaat die nog niet vervelen.

Zelfs na drie seizoenen gaat die nog niet vervelen. Want ook dit jaar kon vaste componist Karl Heortweard weer aan de bak. Kozen we vorig jaar om de sound van seizoen 1 uit te breiden met een cello, dit keer kwam Karl met een wat meer out-of-the-box idee: de accordeon.

Ik was eerst wat huiverig (want volks, Parijs, Amélie…) maar ben achteraf heel blij dat ik me heb laten overhalen. Het instrument, gespeeld door Renée Bekkers, geeft de hele serie een nieuw geluid.

Vanavond is de eerste aflevering pas te zien, maar je kunt nu alvast in de juiste sfeer komen. Want de soundtrack staat al online. Zes nieuwe songs en een aantal tracks uit vorige seizoenen in een nieuw jasje. Wat vind je van de accordeon?