Vanwege corona zat er maar één ding op: als we een nieuw seizoen van Dreamschool wilden maken moesten we intern. Een corona-vrije Dreamschool -bubbel. Daar zaten praktische en redactionele voor- maar vooral ook nadelen aan maar het kon niet anders.

De jongeren werden weggehaald bij hun valkuilen thuis: normaal gesproken zouden ze namelijk na een dag op Dreamschool weer naar huis gaan. Maar, een bijkomend voordeel was dat de opnames een stuk minder intens waren. Geen reistijd naar huis na een lange draaidag en er was maar één focus: het proces van de jongeren. Dus niet nog ff een wasje draaien ’s avonds, de administratie doen of een sociaal leven (voor zover dat al kon).

Het leverde een iets therapeutischere serie op dan de voorgaande vier seizoen met minder sensatie want deze 10 jongeren merkten ook de gevolgen van corona. Ze waren dolblij weer even een doel in het leven te hebben. En dat leverde voor de kijker misschien wel interessantere televisie op, want er was veel meer diepgang dan voorheen. Voor ons als makers was het hoe dan ook weer een seizoen om trots op te zijn.

Na de uiterst bruikbare en prachtige soundtracks van componist Karl Heortweard voor Project Rembrandt, werd de samenwerking voortgezet voor de montage van Dream School. Naast de hits die we zijn blijven gebruiken, schreef hij de instrumentale muziek. Hierdoor ontstond er meer eenheid in de serie.

De eerste aflevering is woensdag 3 maart te zien op NPO3.