Een maand lang monteren heb ik tegen ze aan zitten kijken in m’n edit-setje. De bewoners van “The Island”. Geen straf overigens, aangezien dat in een fijne villa met zwembad was aan de prachtige westkust van Panama. Maar de laatste opnamedag mocht ik los uit de kooi. Want op de dag dat Arie Boomsma met cameraploeg, ging ik mee het eiland op om persfoto’s te maken van de eilandbewoners en de plek waar zij een kleine maand wisten te overleven.

Naast dat het een rare gewaarwording blijft om jezelf voor te stellen aan mensen waarvan je denkt dat je ze door en door kent, was het vooral bizar om te zien hoe deze mensen hebben kunnen overleven met praktisch niets. Gemiddeld zijn ze elk zo’n 10 tot 20 procent lichaamsgewicht verloren, dus je kunt wel nagaan hoe weinig er te eten was.

Vanavond was de laatste aflevering van “The Island” te zien op Net5. In de fotogallerij hieronder een kleine impressie van hoe ik de kandidaten en hun kamp aantrof op hun laatste dag op het eiland.