Met een zus die rond juni haar uitwisselingsproject in het Zweedse Kalmar afrondt en een vriend die met een Zweedse gaat is de link snel gelegd tussen “zus ophalen” en “Midsommar vieren”. En zo geschiedde. Via Kopenhagen reed ik – nog net niet met de Boedelbak – richting zuslief, om daarna via Öland en Götland naar Lerdala te rijden. Een klein gehucht waar de Zweedse vriendin van een van m’n vrienden vandaan komt. Samen met nog veel meer anderen vierden we daar onze eerste “Midsommar”. En dat betekent dus eigenlijk alleen maar: bloemen plukken, heel veel eten, kinderliedjes zingen en die aftoppen met schnapps. Skål…

Teveel drinken zat er niet echt in, want de roadtrip vervolgt al snel via een uitgestorven Gothenburg – de dag na “Midsommar” ligt iedereen op bed en is echt álles dicht – en het Noorse Oslo naar Kristiansand om daar de boot weer terug naar Denemarken te pakken. Een geslaagd rondje Scandinavië!

Midsommar
Öland