Gisteren was op Veronica de laatste aflevering te zien van de 7-delige serie De Panamericana Roadtrip. Wat was dit een te gek avontuur! Zes weken lang heb ik een aantal Nederlanders mogen volgen en zag hen zo’n slordige 16.000 kilometer op de teller van hun klassieke Volvo bijschrijven. Van de Argentijnse pampas naar het einde van de wereld en zo langzaam zigzaggend omhoog door Chili via de Altiplano naar Bolivia om uiteindelijk via Peru en Ecuador in Cartagena, Colombia aan te komen. En dat allemaal in zes weken! Natuurlijk was dat hard werken (of in dit geval: veel in een auto zitten) en kwam het niet in de buurt van een vakantie, maar stiekem is 16 uur per dag werken in het buitenland veel minder erg dan hier in Nederland. Al komt het alleen al door de te gekke avonturen die je beleeft, de toffe locaties die je mag bezoeken en niet te vergeten: de gezellige sfeer binnen het team.

Naast dat we heel veel mooie dingen gefilmd hebben, zijn er natuurlijk ook heel veel foto’s gemaakt. De officiële persfoto’s hebben inmiddels al in een aantal bladen gestaan, waaronder Veronica Magazine, maar de behind-the-scenes-foto’s zie je hier voor het eerst!

Foto’s: Nienke Groen, Thijs Heslenfeld, Isja Mak, Dennis Mulder, Wouter Revier, Remon Rijper