Voor de oproep om nieuwe kandidaten voor “Het Blok” te werven had ik een idee om presentator Erik van der Hoff in allerlei bouwvak-disciplines uit te dossen. Elke Erik c.q. bouwvakker zou een gedeelte van de tekst voor zijn rekening nemen. En ondertussen is er ook nog contact met de Erikken onderling. Leuk idee, maar hoe gaan we dat doen?

Met de Red kun je in zo’n grote resolutie opnemen dat je, later in postproductie, kunt inzoomen in het beeld. Dat betekent een vast camerastandpunt en zorgen dat de Erikken elkaar zo min mogelijk overlappen (want dat zorgt anders voor een hoop uitknipwerk). Et voilà, zie hierboven het resultaat. Precies zoals ik in m’n hoofd had. Met dank aan de crew en Erik – die zich telkens maar weer moest omkleden – was het een leuke dag buiten spelen.

Regie: Remon Rijper
Productie: Maarten Wijsman
Camera: Dennis Mulder
Assistent-camera/data-handler: Boudewijn Rolff
Focus-puller: Rozemarijn Stokkel
Geluid: Harry Hols